Elokuvakirjasto taskussasi

Kun tylsä hetki yllättää, elokuvan katsominen pelastaa! Älypuhelimien ja tablettien aikana tämä on totta lähes missä ja millä hetkellä tahansa. Siinä missä ennen elokuvan katsomiseen tarvittiin joko elokuvateatteriliput, VSH- tai DVD-soitin tai vähintään tietokone, nykyisin elokuvakirjasto kulkee mukana taskussa tai laukussa minne tahansa.

watching_movie_326420294

Viihdekeskus mukaan matkalle

Ennen vanhaan pitkät matkat junassa, autossa tai lentokoneessa saattoivat aiheuttaa todellista tuskastusta, ennen kaikkea perheen pienimmille. Erityisesti lentokonematkalle oli vaikeaa keksiä mukaan otettavaa viihdytystä, ja usein oli turvauduttava täysin kirjojen, puuhalehtisten sekä korttipelien varaan.

Nykyisin tilanne on toinen, kun lennolla voi älypuhelimesta tai tabletista katsella elokuvia helposti joko tallettamalla leffat valmiiksi laitteeseen ennen lentoa, tai jopa katselemalla elokuvaa suoraan internetistä nettiyhteyden tarjoamilla lennoilla. Pitkille matkoille lapsille kannattaa pakata mukaan monenlaista viihdykettä, ja kaiken muun tekemisen loputtua sujuu loppumatka helposti elokuvan ääressä. Näin takaat mukavan lentomatkan niin itsellesi, lapsellesi kuin kanssamatkustajillekin.

Elokuvien katseluun soveltuvia mukana kuljetettavia laitteita on helppo tilata esimerkiksi netistä. Ennen ostoa kannattaa vertailla laitteiden hinnat kätevästi hintoja vertailevalta nettisivulta kuten Salerunner.

Videovuokraamoiden paluu

Ennen lukuisten elokuvapalveluiden nousua videovuokraamot olivat keskeinen osa leffailtaan valmistautumista. Videovuokraamoiden periaatteena on valita haluamansa elokuva lainattavaksi yhden päivän ajaksi tiettyä summaa vastaan joko VHS-, DVD- tai Blu-Ray-muodossa. Diiliin kuuluu totta kai elokuvan palauttaminen vuokraamoon seuraavana päivänä.

Nykyisin esimerkiksi iTunes tarjoaa vastaavaa palvelua sähköisenä. Idea on täysin sama, kuin kivijalkavuokraamoissakin: valitse elokuva ja maksa tietty summa elokuvan kertakatselusta. Ainut asia, mikä sähköisestä vuokraamisesta puuttuu, on elokuvan palauttaminen vuokraamoon ja vanhojen, mahdollisesti huonokuntoisten kappaleiden sattuminen omalle kohdalle. Nämä ovat onneksi kaksi vanhanaikaisen videovuokrauksen puolta, joista ketään ei harmita luopua.

Paljon elokuvia edullisesti tai jopa ilmaiseksi

Jos budjettisi ei salli jatkuvaa elokuvien vuokraamista, voit silti päästä nauttimaan valtavasta elokuvatarjonnasta pienellä hinnalla. Jos katsot elokuvia usein, voi yksittäisiä vuokraamisia edullisemmaksi tulla esimerkiksi Netflix-palveluun liittyminen, jossa maksat vain kuukausikohtaista palvelumaksua. Monet elokuvat löydät helposti myös aivan ilmaiseksi internetistä.