Elokuvia, jotka ovat päätyneet peleiksi

Ei riitä, että jokin elokuva on yksinkertaisesti niin hyvä, että sen on nähnyt jo useamman kerran. Ai miksikö ei riitä? No tietenkin sen takia, että yhä useammasta valkokankaalla nähdystä elokuvasta on tehty peli, jossa seikkailua voi jatkaa siitä mihin elokuvassa jäätiin tai sitten elää itse ne elokuvan huippuhetket uudelleen pelaamalla ne.

Lapsillehan tällaista on helppo markkinoida. Ja sen ovat todenneet myöskin pelivalmistajat, sillä telkkarin ja elokuvien piirroshahmoja hyödynnetään todellakin monella tapaa myöskin pelien parissa. Tällaisia elokuvista peleiksi muuntuvia hahmoja ovat ainakin olleet Teenage Mutant Ninja Turtlesin eli Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat, joista on tehty niin elokuvaa, tv-sarjaa kuin peliäkin. Olisiko tänään vuoro olla Leonardo vai seikkailisiko mieluummin Michelangelona? Jos tuntuu että kilpparininjat ovat jo esihistoriallisen ajan sankareita, voi aina samaistua Po Pandaan, joka toteuttaa unelmiaan Kungfu Pandana. Pelissä pääset taas uudelleen tekemään Posta lohikäärmesoturin ja onpa siinä mahdollisuus tavallaan kurkistaa hieman kulissienkin taakse, koska ainahan peliin lisätään jotakin sellaista, jota ei elokuvassa välttämättä nähnyt. Myöskin Autot- elokuvaa pääsee pelaamaan vaikkapa tietokoneella, ja luvassa on uusia ratoja ja uusia ennätyksiä.

Yksi vika vain on näissä peleissä. Se, että ne tuskin kiinnostavat aikuisempaa väkeä, vaikka juniorit niitä jaksaisivatkin pelata. Onneksi heillekin löytyy teemaan sopivia pelejä vaikkapa Betssonilta, jossa pääsee kokeilemaan esimerkiksi The Dark Night Rises-videohedelmäpeliä. Tässä toiminnan täyteisessä kolikkopelissä palkinnot ovat huimia ja voit vaikka päästä näkemään Batmanin ja Banen kaksintaistelua, josta seuraa bonustoiminnot voiton osuessa kohdille. Muitakin bonuksia on tarjolla yllin kyllin. Jos ei sarjakuvat nappaa, niin voihan sitä aina kokeilla olisiko Tomb Raiderista tehty peli hauskempi, ainakin silmän ruokaa se tarjoaa pelaajilleen ihan kivasti. Tai ehkä mieluummin tapaat nuo South Parkin räävittömät kaverit Eric Cartmanin johdolla. Jos on tv:stä yhtään tuttuja nämä veijarit, niin tiedät varmaan että Kenny kuolee aina. Miten on pelissä? Se selviää vain pelaamalla.

Monen mielestä myöskin Kummisetä on kiistattomasti paras elokuva, joka on kuunaan nähty. Ja tietenkin tämä elokuvatrilogia on päätynyt tietokonepeliksi, jossa monet alkuperäisestä elokuvasta tutut äänet päätyivät myös itse peliin kuten Marlon Brando Vitona. Pelihän ei tosin saanut elokuvan ohjaajan täydellistä tukea taakseen, sillä Francis Ford Coppolan mielestä pelillä vain rahastettiin hänen työllään.