Elokuvien inspiroimia pelejä

Me elokuvien katsojat pidämme siitä, kun voimme jatkaa jonkin rakastamamme suosikin maailman kokemista ja sen henkilöiden seurassa viihtymistä katselun jälkeenkin. Moni teos onkin poikinut erilaisia tuotteita ja pelejä. Elokuvan tekijöille tämä taas antaa mahdollisuuden lisätä sen tunnettuutta ja yksinkertaisesti saada se tuottamaan enemmän rahaa.

lego-game-playstation_253067914

Legoja, videopelejä ja videoslottipelejä

Peliksi tai legolaatikon sisään päätyäkseen täytyy elokuvan olla ainakin suhteellisen katsottu sekä mieluiten action-genreä. Lapsille tarkoitetut vaihtoehdot käyvät, mutta harvemmin draamaelokuvien pohjalta tehdään pelejä. Tästä, kuten monesta muustakin asiasta, on kuitenkin olemassa poikkeuksia.

Indiana Jones -elokuvien trilogia on tuottanut runsaan määrän erilaisia tuotteita. Tämän urhean, vaarallisesti elävän arkeologin seikkailut ovat päätyneet legopalojen lisäksi myös Lego-videopeleiksi. Niistä on myös tehty kymmeniä muita videopelejä ja lukuisia slottipelejä.

Kaikki vaihtoehdot eivät sovi videopeleiksi

Jotta elokuvan inspiroimasta videopelistä tulisi onnistunut, täytyy sen olla juuri sopivassa määrin uskollinen alkuperäiselle teemalle. Se ei saa koskaan olla tylsä. On kuitenkin mahdollista luoda valkokankaan upeasta, mukaansatempaavasta seikkailusta peli, jonka haluaa lähinnä heittää ulos ikkunasta.

Harry Potter ja kuoleman varjelukset toimi sekä kirjana että elokuvina erinomaisesti. Harry Potter and the Deathly Hallows Part I and II -videopelit ovat sen sijaan aivan toisesta maailmasta. Kommentit, joita tästä pelistä on kuultu, eivät ole mairittelevia. Ehkäpä pelin luojien olisi kannattanut tutustua alkuperäisteoksiin hieman paremmin, sillä niistä ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu.

Videoslottipelejä

Varsinkin action-elokuvien pohjalta on luotu slottipelejä. Parhaimmistona tässä joukossa ovat tietenkin Batman-kolikkopelinä tunnettu The Dark Knight Rises. Lisäksi Marvelin The Avengers kantaa kunniaa samannimisellä pelillä. Lisäksi Star Trekin – Against All Odds on mielenkiintoinen vaihtoehto, johon voi tutustua tarkemmin Suomicasino.com-sivustolla.

Ei välttämättä tarvitse olla supersankari saadakseen nimeään kantavan videoslottipelin. Tätä asiaa todistavat muun muassa The Dude ja Dorothy Kansasista. Ensimmäiseksi mainittu muistetaan Coenin veljesten elokuvasta The Big Lebowski, jonka nimellä myös videokolikkopeli tunnetaan.
Dorothy sen sijaan muistetaan elokuvista The Wizard of Oz.