Rakastetuimmat kolikkopelit

Yhä useammalle rahapelaaminen on hauskaa ajanvietettä. Pelaamisen ohella kaikille muodostuu omat suosikkipelinsä, joiden pariin on mukava palata kerta toisensa jälkeen. Tuhansien pelien joukosta nousee esille useita kolikkopelejä, jotka tuntuvat olevan kaikkien suosikkeja. Artikkelin tarkoitus on esitellä niiden kärkikolmikko.

1. Starburst – NetEnt

Jokaisen nettikasinon suosituimpien slots-pelien listalta löytyy melkein poikkeuksetta Starburst. Se onkin noussut jo melkeinpä legendaariseen maineeseen rahapelaajien keskuudessa – taatusti kaikki ovat pelanneet sitä. Sisällöltään Starburst ei kuitenkaan tarjoa suuria erikoisuuksia, sillä se on viiden kelan ja kymmenen voittolinjan klassinen kolikkopeli. Sen vetovoima perustuu sen yksinkertaisuuteen, hienoihin animaatioihin ja bonustoimintoon, jossa wild-symbolit laajenevat koko kelan mittaisiksi. Starburstin alin kierrospanos on myös miellyttävän alhainen, vain 0,10 euroa. Täten se sopii helposti jokaiselle pelibudjetille.

2. Gonzo´s Quest – NetEnt

Vuonna 2010 julkaistu Gonzo´s Quest on Starburstin vierellä yksi rakastetuimmista slottipeleistä. Se esitteli ensimmäistä kertaa ainutlaatuisen erikoistoiminnon: putoavat symbolit eli Avalanche-toiminnon. NetEntin ammattitaidon tuotteena syntyneessä bonustoiminnossa yhden kierroksen aikana voittaneet symbolit räjähtävät pois keloilta, ja välittömästi peliruudun yläreunasta tippuvat, uudet symbolit täyttävät tyhjäksi jääneet paikat – mahdollistaen samalla uusia voittorivejä. Yhdellä kierrospanoksella pelaaja voi siis hyvällä onnella saada kaksin-, kolmin- tai jopa nelinkertaiset voitot. Toiminnosta syntyi niin suuri hitti, että kaikki muutkin pelivalmistajat ovat yrittäneet kopioida sitä. Kuitenkin alkuperäinen, espanjalaisteemainen Gonzo´s Quest lumoaa edelleen kyseisen erikoistoiminnon lisäksi hienoilla 3D-animaatioillaan ja huikealla 375 000 euron pääpalkinnollaan.

3. Gemix – Play`n GO

Hauska ja värikäs Gemix tuo heti ensinäkemältä mieleen suositun mobiilipelin, Candy Crush Sagan. Herkullisen näköiset jalokivet tippuvat suurelle pelialueelle, jossa ei ole muista kolikkopeleistä tuttuja keloja tai rivejä. Voittolinjojen tilalle on otettu vähintään viiden symbolin muodostamat rykelmät. Gemix on sisällöltään monipuolinen, sillä mukana ovat myös Gonzo´s Questista tutut putoavat symbolit, eli voittavat symbolit häviävät ruudulta ja uudet tippuvat yläreunasta. Lisäksi perättäiset voitot kasvattavat Crystal Charge -mittaria, joka täyttyessään aktivoi yhden lisäkierroksen tietynlaisella erikoistoiminnolla. Mittarin lisäksi pelaaja nousee tasolta tasolle ja maailmasta maailmaan. Kolmen tasonnousun jälkeen avautuu uusi pelimaailma, jonka peliruudun muoto muuttuu. Viimeisenä erikoistoimintona jotkut symbolit muuttuvat satunnaisesti wild-symboleiksi.